Årets viktigaste event

I onsdags bjöd Prat Pr och Firephant in ca 15 bloggare till årets viktigaste event.

Vi började kvällen hos Prat Pr där vi medan vi njöt av god italiensk mat och blev presenterade för Firephant, en enkel och snygg brandsläckare som man gärna har framme istället för att gömma undan.

Firephant är designad av Lars Wettre och jonas Forsman och det var Lars som presenterade Firephant för oss och berättade om idén till färdig produkt.

20131115-095447.jpg

Därefter åkte vi buss till Ågesta i Farsta där Morgan och Kjell på Stockholms brandförsvar lärde oss om brandsäkerhet.

Vi fick byta om till overaller, stövlar och handskar och sedan fick vi testa på att släcka en brand med brandsläckare, en brinnande docka med brandfilt och med en jacka och krypa under röken i ett brinnande rum.

20131115-100300.jpg

Vi fick se vad som händer om man häller vatten på en kastrull med brinnande olja, den exploderar och skjuter flera meter upp i luften. Brinnande olja ska man kväva med en brandfilt eller en pulversläckare.

Vi fick många bra tips av Morgan.
1. Gå aldrig ut i trapphuset om det brinner i en grannlägenhet, röken dödar dig på några få andetag. Din lägenhet fungerar som en brandcell. Ring 112.
2. Kontrollera din brandvarnare, den ska blinka var 30:e sekund. Minst en brandvarnare på varje våning. Vi har 2 st i vår lägenhet, en i hallen och en utanför sovrummen.
3. Köp 2 st brandsläckare, en 6 kg pulversläckare, en mindre i köket och en brandfilt är det som rekommenderas för en privatperson.
4. Gör upp en flyktplan och mötesplats med familjen om något skulle hända.

Med oss hem så fick vi varsin brandsläckare från Firephant den ska få en bra plats i köket :)
20131115-123856.jpg

Jag tror ni kan gissa vad det första jag gjorde var när jag kom hem, såklart att jag kontrollerade brandvarnarna :yes:

Din säkerhet finns flera filmer med tips och råd om det skulle börja brinna.

En reaktion på “Årets viktigaste event

  1. Ja ibland behövs det fräschas upp lite om brandsäkerhet osv. Vi hade genomgång på jobbet för nåt år sen då vi också fick släcka med brandsläckare, se vad vi skulle göra om det brann på boende osv. Film om hur snabbt en brand sprider sig osv, man blev verkligen lite nojig men det var ju också en ögonöppnare, efter det skaffade vi brandvarnare i barnens rum också, och en till pulversläckare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *