Birka kryssning

I tisdags så åkte jag iväg på en kryssning med Birka med Tim och Lucas och det blev ett härligt dygn för oss tre :)

Jag har åkt på många kryssningar i mina dagar och för första gången så har jag varit med om att båten varit sen vid avgång, hela två timmar sen. Dom sa något om rengöring av några tankar?

Vi åt i buffén och barnen hade sin egen buffé med en massa gott, som hamburgare, pommes och pannkakor :) jag gillade också maten, förra gången jag åkte var maten inget vidare men nu hade dom bytt ut lite rätter, dock hade dom lite väl många olika sorters potatis
20130228-094301.jpg

Vi kikade runt lite på båten innan vi begav oss till konferensen som under sportlovet är omgjort till barnland, med bio, spel och pyssel.

Vi har tidigare bara åkt med Viking Line under loven och jag måste säga att jag gillar deras barnland lite bättre.
Precis som på Birka så gör dom om konferensen och har där ett rum med bollhav, pysselrum, tv rum, ett stor rum med hoppborg och en massa leksaker. För att inte tala om flera olika tv spels rum där man får sitta och turas om att spela. Rena drömmen för alla barn :yes:

På Birka hade dom ett rum med spel där alla fick spela tillsammans och det var inte ens öppet hela tiden, det tyckte mina barn var jättetråkigt och ville inte spela alls :(
Ett annat stort minus var att det kostade pengar att både pyssla, ansiktsmålningen och skattjakten.

Mina pojkar var ju ändå lite för stora för dom aktiviteterna men idag ska jag åka iväg med småkillarna och jag kan tänka mig att dom vill vara med på någon av aktiviteterna.
Nästa kryssning med barnen blir med Viking Line men jag ger inte upp Birka, det är en toppen partybåt :yes:
20130228-095226.jpg
Igår så badade pojkarna och då fick jag en liten stund att plugga, jag har prov om en vecka så jag måste verkligen läsa mycket.

I eftermiddag åker jag som sagt iväg med småkillarna, något dom har längtat efter i flera veckor nu :)

6 reaktion på “Birka kryssning

  1. Ååååh vad mysigt att du åker olika dagar med dem. Så får de alla lite met ”egen tid” med mamma och även så kan jag tänka mig att det blir lättare för dig.

    Perfekt aktivitet under sportlovet :)

  2. Vad mysigt att åka iväg så där. Är det dyrt att åka med barnen? Börjar fundera på om jag ska ta en resa med döttrarna snart :) kanske de två stora först och sen en ensam tur med yngsta :) Kram vännen

  3. Jag har aldrig åkt med Birka och bara nån gång på ”party” med Viking, men tack för tipsen om hur olika de är med barnaktiviteter, håller med om att det är synd att man måste betala för att pyssla osv! Hoppas du får kul med småkillarna! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *