Jag hade fel, dom driver en verksamhet

Jag hade helt fel i min gissning om vad personalen skulle säga idag.

Det första som jag trodde skulle hända var att någon skulle komma och be om ursäkt över att Hampus blev lämnad kvar och sedan skulle någon förklara för honom.

Det som hände var något helt annat, eller egentligen var det ingenting som hände. Det var som om ingenting hade hänt.
Jag frågade om dom inte skulle be Hampus om ursäkt men fröken tittade helt frågande på mig.

Jag fick förklara vad dom hade gjort, hur Hampus stod ensam på gården med barn och personal från andra avdelningar, 3-4 flickor från hans egen avdelning men som han inte leker med.
Hur han stod med tårar i ögonen och tittade sig omkring efter sina kompisar och hur det måste ha känts för honom att vara övergiven på det sättet.
Frågorna jag fick igår av Hampus som jag inte kunde svara på, det gjorde så ont i hjärtat :(

Hampus är väldigt känslig och det är något som tar upp nästan hela utvecklingssamtalen då vi har dom.

Ni kan aldrig gissa vad fröken sa, han sa att det var ju olyckligt men dom bedriver faktiskt en verksamhet här och Hampus har redan fått följa med till biblioteket en gång och att han inte hade någon kompis kvar på gården berodde på att några var sjuka och några redan gått på jullov.

Ändrar man inte om i gruppen då?

Det är för fan inte klokt :evil: Är det inte barnen som är verksamheten? Sedan när är inte Hampus med i den?

Hur jag än försökte förklara hur Hampus kände sig så förstod han inte vad jag sa.
Jag försökte förklara ur frökens synvinkel, om det var hans egen son det gällde.
Då frågade han istället vad jag hade gjort om alla hans kompisar var sjuka en dag, skulle jag ta hem honom då också.

Svaret är ja det skulle jag, om han inte ville och inte fick vara inne hos Simon på avdelningen bredvid.
Det har hänt förut att Hampus kompisar inte kommit då vi lämnar eller att Hampus har en av sina känsliga stunder och då har han lekt med Simon en stund till han själv känt att han vill gå och leka med sina kompisar.

Men nej han förstod ändå inte så jag sa hejdå till Hampus och gick in till förskolechefen, hon sa att hon hade pratat med dom igår och att det inte var ok att göra så.
Hon verkade i alla fall förstå situationen ur Hampus synvinkel och gav mig till och med en kram innan jag gick :)


Hampus på sin födelsedag :love:

9 reaktion på “Jag hade fel, dom driver en verksamhet

 1. Idioter!!!! Man kan ju undra om det bara är frågan om någon sorts förvaring eller om det faktiskt bedrivs verksamhet? Barnen måste komma i första hand och vad gjorde det då om Hampus hade fått gått med en gång till till biblioteket då?!! Dummaste jag hört! Bra att du stod på dig och pratade med chefen, men det är klart att man känner att man kommer hålla ett öga på dem hädanefter!!
  Kramar i mängder och God Jul!! Vi ses snart vännen!!

 2. Åh vad jag blir arg när jag läser det här. Det var upprörande nog att läsa om vad som hänt, men att förskoleläraren faktiskt inte bryr sig är ju helt sjukt! Man börjar ju undra hur de ser på barnen egentligen.

  Skönt att förskolechefen verkar vettig iaf! Hoppas bara att hon kan få sin personal att förstå också!

 3. men herregud, jag vet inte om jag hade velat ha mitt barn på en sådan förskola!! det är ju inte klokt, är det verkligen barn de ska ta hand om=(. tur att förskolechefen iaf verkar vara mer vettig, hoppas hon kan tala personalen till rätta! ett barn mer eller mindre som följer med till biblioteket, kan det göra så mycket? jag finner inga ord, otroligt dåligt av personalen att inte se Hampus behov!

  kram på er!!

 4. Hej! Nej, blir inget Göteborg för mig.. Du ska dit va!? Jag mår mycket bättre nusådet e skönt i allt ser bra ut:) usch det e så hemskt med dagiset… Vill aldrig sätta i Leo på dagis om sånt händer:( hoppas verkligen det läser sig o att de inte för så igen! God jul o kramar

 5. Ja de bedriver en verksamhet, men det skall väl ändå vara er till gagn o inte för deras skull!! Ja jösses tur att du har en förstående chef där, men om det inte blir ringar på vattnet i övriga org så känns det obra! Kramar i mängder !

 6. Läser detta först nu och förstår hur du känner det. Sånt här får ju bara inte hända, hur ska man våga lämna barnen på dagis om man inte kan lita på att de blir omhändertagen?! Jag här varit med om olika händelser på dagis som fått mig att tappa förtroendet för personalen men i mina fall har personalen insett sitt fel i deras handlande och de har gjort om vissa rutiner på dagis efter detta så det aldrig ska upprepas igen….men man känner ju ändå att det är jobbigt att det var mitt barn som fick gå igenom detta för att de skulle bli mer uppmärksamma.
  I ditt fall skulle jag bli tokig och begära att de måste göra ändringar i sin verksamhet om jag ska våga lämna mitt barn där igen. Hoppas inte alla på dagiset resonerar på samma sätt som den du pratade med och att chefen gör något åt detta!! Många kramar

 7. Helt sjukt att de inte kunde vara lite flexibla och låtit Hampus följa med en gång extra. Det hade väl inte gjort så mycke. Bra att du stod på dig. Som flera sagt tidigare så driver de en verksamhet som ska tillgodose barnens behov. Ett barn ska inte behöva känna sig ensam på detta sätt. Hoppas förskolechefen kan få sin personal att inse det och att detta inte upprepas. Tycker även att personalen ska be Hampus om ursäkt och förklara att det inte ska upprepas.
  God jul och kramar i mazzor till er och en extra till Hampus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *