Malins ben

Malin är hjulbent och går med fötterna inåt, så pass mycket att hon snubblar och slår sig.
Jag har tagit upp det på bvc flera gånger, även på läkarbesöken man gör på bvc men dom har alltid sagt att det inte gör något och att det växer bort.

Tillslut så stod jag på mig och bad om en läkarundersökning som jag efter lite tjat fick.
Läkaren (barnläkaren på Solna barnläkarmottagning) kikade på benen och sa att hon var alldeles för hjulbent och skickade en remiss till sig själv, för det här var på bvc.

Så ett par veckor senare var vi där och tog blodprovet och skickade remiss till röntgen.
Han pratade även om formen på hennes panna och nämnde kromosomavikelse, alltså dvärgväxt. Men hon har följt sin kurva perfekt, ligger precis på mitten både på vikt och längd.
Men jag undrar ju ändå såklart och tänker mycket på Malin och har fått svårt att somna på kvällarna.

Blodproven var normala och han skickade en remiss till ortopeden på Astrid Lindgren.

Där var vi i onsdags och besöket gick väldigt snabbt.
Läkaren var inte orolig men hon är ju lite för mycket hjulbent, han klämde och kände på ben och rygg och tittade när hon gick.
Hon ska få skenor som hon ska ha på natten och skor att ha på sig när vi är ute, vill hon inte ha på sig skorna så gör det inget sa han, hon ska ändå ha skenorna på natten.
I september ska vi på återbesök.

Sedan var besöket slut och det frågor jag hade glömde jag helt bort, innan besöket hade jag tänkt att skriva upp frågorna på en lapp men det gjorde jag naturligtvis inte.
Nästa vecka ska jag ringa och be om journalen, läkaren skriver inte dom själva så vill man ha journalen så får man ringa några dagar senare. då tänkte jag passa på att lämna ett meddelande till läkaren eller få en mailadress så att jag kan få svar på lite frågor.

Titta så knubbiga ben hon har :lol: min gosiga lilla sessa :love:

Någon ortoped som tittar på dessa bilder? Vad har ni att säga om dom?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *