Malins besök på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Igår var det dags för Malin att besöka endokrinmottagningen på Astrid Lindgrens.

Som jag skrivit tidigare så har hon haft skenor på nätterna för att hon varit så hjulbent och gått inått med fötterna.
I samband med det första läkarbesöket för benen på barnläkarmottagningen, Så nämnde han formen på hennes huvud, han pratade dvärgväxt och kromosomer :( Jo jag dog lite vill jag lova, och det har gnagt långt bak i huvudet sedan dess.

Jag tog sedan upp det när vi väl kom till ortopeden, läkaren sa att det tar vi senare och vid det avlutande besöket på ortopeden för några veckor sedan så tyckte jag det var dags och nämnde det igen.
Då skrev han (ny läkare nu) en remiss till endokrinmottagningen och igår var det alltså dags.

Innan besöket fick vi ett papper att fylla i, om graviditeten, födelsevikt och sjukdomar.
Men det gällde inte bara Malin, vi skulle även fylla i syskonens längd, vår längd och till och med våra föräldrars längd.

Innan vi träffade läkaren skulle en sköterska mäta Malin, mig och Magnus. Det var längden från huvud till fot, huvud till rumpa, huvud, från fingertopp till fingertopp och på Malin även hennes fötter.
20131029-192441.jpg

Väl inne hos läkaren så frågade hon oss om sjukdomar i familjen och tittade på Malins längd- och viktkurvor innan hon undersökte Malin.
20131029-193244.jpg
Hon tittade, klämde och kände på Malin.

Hon lyssnade även på det lilla hjärtat och hon hörde något som ingen annan hört förut, ett litet blåsljud. Så det blev en remiss till kardiologen. Fick en återbudstid nästa torsdag.
Det är inget jag är speciellt orolig över, Hampus har ett litet hål på hjärtat han med men det är inget farligt. Vi har gått på kontroller, sista gången var för tre år sedan och om ett år ska vi på ett avslutande besök.

Malin växer enligt mittkurvan vilket är bra, hon har ju röntgat benen en gång tidigare då hon skulle få skenor. Den gången frågade jag en kunnig kompis vad läkaren skrivit i journalen och vad jag minns så var det något om bentätheten, med det var ingenting som läkaren då sa något om.
Denna läkare kunde inte alls säga om det betyder något, hon vill se nya röntgenbilder och eventuellt blodprover innan hon kan uttala sig om det.

Men i alla fall, så ska Malin helröntgas. Det besöket blir om ca en månad.
Känns bra att dom har gamla röntgenbilder att jämföra med.
Visar det något så ska blodprover tas, ser allt bra ut så friskförklaras hon.

Innan vi fick åka hem, så fick vi gå förbi sjukhusfotografen för att fotografera Malin i bara trosorna ståendes bredvid en måttpelare, framifrån, från sidan, bakifrån, händerna både ovan och handflator, fötterna och även där ovan och fotsulor, ansiktet från alla håll och sist en familjebild :)

20131029-195800.jpg

Malin var så duktig under alla undersökningar och fotograferande så på vägen till bilen gick vi förbi Pressbyrån och köpte en bulle :)

Vår underbara Malin, så vacker :3
20131029-200711.jpg:3

3 reaktion på “Malins besök på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *