Muminfamiljen på rivieran

I lördags var vi bjudna på två förhandsvisningar och film nr 2 var Muminfamiljen på rivieran.

Magnus mötte upp efter första filmen och vi bytte barn, han tog med Hampus hem och jag tog med mig flickorna.
Vi hann bra trots att det blev tight med tiden, träffade två till som hade sprungit, vi hade fått skjuts :lol:

Vi satt långt fram på kanten och rätt som det var så kom självaste mumin in i salongen, gissa hur glada tjejerna blev ♥

IMG_9045.JPG

Filmen var 1 timme och 20 min lång, ungefär 30 minuter för lång om ni frågar mig och töserna. Dom frågade flera gånger när filmen slutade, tror kanske att det berodde på att dom inte riktigt förstod handlingen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det själv men jag tror att handlingen inte var så barnvänlig och då blir det svårt för barnen att förstå.

Så här skriver SF om filmen:

Snorkfröken och Muminpappan drömmer om champagne och soliga terrasser på Rivieran. Muminfamiljen bestämmer sig för att ta sig ut med segelbåten i månskenet. Familjen hamnar mitt i en häftig storm och vaknar följande morgon på en öde ö – med Rivieran inom synhåll. Mumin lovar att ta Snorkfröken till Rivieran.

Emma och Malin verkade ändå vara nöjda med att ha fått se muminfilmen och att ha fått träffa riktiga mumin :)
På väg ut fick alla barnen varsin liten goodiebag och tjejerna var så glada och nöjda ♥

Trots att jag klagar på handlingen så var det en bra film och har man en liten muminfantast där hemma så tycker jag att man ska gå och se Muminfamiljen på rivieran, premiär den 31 oktober.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *