Operation avlusning

Japp, jag visste väl att de äckliga små krypen skulle hitta till oss någon gång, operation avlusning har pågått hos oss ikväll :urk:

Jag tyckte att Lucas kliade sig lite väl mycket i håret så jag tittade i hans hår och såg en lus ganska fort.

Tack gode gud att jag redan vid första mailet om löss från skolan köpte lusshampo så det blev raka spåret in i badrummet.

Sedan var det Simons tur och även där hittade jag en lus rätt fort, han är ju så ljushårig så det är inte svårt att missa.

Hampus tittade jag inte ens på utan jag behandlade han på en gång.

Tim tittade jag på men såg ingen, han har också så ljust hår att man inte kan missa.
Jag behandlade hans hår ändå och kammade sedan noga men såg inget då heller.

Sedan rakade jag jag de tre små och kammade efteråt, då såg jag ägg i Hampus hår så han hade också.

Medan jag gjorde allt detta så bytte Magnus alla sängkläder och behandlade sitt hår och mitt hår fick bli sist.
Jag hittade som tur var varken löss eller ägg i mitt hår men jag kammade först efteråt, det stod på förpackningarna att lössen inte kan utveckla resistens mot de medlen vi köpt och hade jag inte behandlat mitt hår så hade jag gått och kliat och inbillat mig :lol:

Flickorna sov redan så dom tar vi i morgon bitti, jag försökte kika lite i deras hår med ficklampa och såg eventuellt ett ägg i Malins hår men inget på Emmas.
20130122-230708.jpg

Det får bli prevent spray i mitt hår inatt eftersom flickorna kommer över till oss på natten, den fick jag i en goodiebag och det är jag riktigt lycklig över :)

5 reaktion på “Operation avlusning

  1. Ja huvva jag bara väntar på att vi ska drabbas nån gång också, haft flera runt oss! Kliar i mitt huvud bara jag läser om det… Prevent-sprayen har jag hört gott om, en vän som jobbar på apotek använder det förebyggande tydligen och det ska inte vara nåt problem (som att lusen blir immun eller så). ;)
    Hoppas ni blev av med dem!!
    Kul att höra att du gillar matliste-inläggen, man vet inte alla gånger om folk gillar det man bloggar om eller ej, fast jag gillar själv andras matlistor också. ;)
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *